Sitolor logotip
  • Pavla Radića 12, 35000
    Slavonski Brod, Croatia
  • T: +385/35/405-404
    F:+385/35/405-410

POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI KROZ INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE (IKT)


EUESIIF OKK

 

 

 

 


 

Još jedan uspješan europski projekt

eSitolor – Implementacija IKT rješenja

Ukupna vrijednost projekta je 1.089.300,00 kuna, a EU sufinanciranje u iznosu od 725.424,00 kuna

Razdoblje provedbe projekta je od 1. veljače 2017. do 1. veljače 2018. godine

Uskoro će biti završen još jedan uspješan europski projekt, a provodi ga slavonskobrodska tvrtka Sitolor d.o.o.. Pod nazivom “eSitolor – Implementacija IKT rješenja” projektom su tijekom proteklih godinu dana značajna sredstva, zahvaljujući potpori Europske unije, uložena u programska rješenja za objedinjavanje poslovnih procesa-ERP i specijalizirana programska rješenja za crtanje pomoću računala i vođenje projekata, te nabave, isporuke i umrežavanja odgovarajuće računalne i dodatne opreme uz popratne usluge osposobljavanja djelatnika za korištenje programskih rješenja, provedbe i revizije projekta. Zahvaljujući sredstvima Europske unije nabavljena je oprema za informacijsko-komunikacijsku tehnologiju, osnovna programska rješenja te programska rješenja za crtanje pomoću računala i planiranje, a dio nabavljene opreme vidljiv je i na fotografijama.

Umrežena nova i postojeća oprema omogućila je instalaciju zahtjevnijeg softvera i objedinjavanje planiranih poslovnih procesa, što smanjuje vrijeme obrade podataka i rizik od nastanka pogreški te gubljenja podataka, čime se povećava učinkovitost djelatnika. Ujedno, implementacijom ERP sustava skraćeno je vrijeme u izradi ponuda, praćenju i kontroli proizvodnje i gradilišta, praćenju i kontroli troškova proizvodnje i gradilišta, praćenja i kontroli troškova logistike, održavanja obračuna radnih sati i plaća, svih evidencija vezanih uz ljudske resurse, provedbi nabave, izrade financijsko računovodstvenih izvještaja.

Kako ističe Irena Katalinić, voditeljica projekta, sve aktivnosti realizirane su u skladu s predviđenom dinamikom, te su u Sitoloru, iako cijeli projekt još nije službeno završen, već sada vrlo zadovoljni. – Bilo je puno posla, dosta je papirologije i pripreme su dugotrajne, ali u europskim projektima sve je točno precizirano, tako da nema nepoznanica i zaista možemo izraziti svoje zadovoljstvo projektom. Veliku potporu imali smo od CTR-a – razvojne agencije Brodsko-posavske županije, i uz njihovu pomoć sve je išlo puno lakše. Oprema je instalirana, naši su djelatnici obučeni, uhodavanje je svakodnevno i iako puna primjena nove tehnologije tek treba početi, već su primjetni dobri rezultati. Znatno je skraćeno vrijeme za mnoge poslove, sve je posloženo, na jednome mjestu, i kako vrijem bude odmicalo sigurno će nam olakšati međusobnu komunikaciju i cjelokupan rad – kaže Irena Katalinić. Potvrđuje ono što su naglasili mnogi dosadašnji korisnici europskih sredstava, da su EU projekti veliki benefit koji donosi članstvo u Europskoj uniji, te najavljuje da Sitolor neće stati na prvom projektu: – Imamo dosta ideja, planiramo i svakako želimo nastaviti s takvom praksom jer svaki europski projekt je novi izazov, ali istovremeno donosi puno toga dobroga.

 

M.K.

 Posavska Hrvatska

12.01.2018.

 

printerračunalo

 

 

 

 

 

ploter

monitor

 

 

 

 

 

 

 

Projekt „eSitolor – Implementacija IKT rješenja“


Poduzeće Sitolor d.o.o. provodi projekt pod nazivom eSitolorImplementacija IKT rješenja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ulaganje predviđeno ovim projektom odnosi se na programska rješenja za objedinjavanje poslovnih procesa-ERP i specijalizirana programska rješenja za crtanje pomoću računala i vođenje projekata, te nabave, isporuke i umrežavanja odgovarajuće računalne i dodatne opreme uz popratne usluge osposobljavanja djelatnika za korištenje programskih rješenja, provedbe i revizije projekta. Navedenim ulaganjem optimizirati će se 11 poslovnih procesa unutar tvrtke, zaposliti 15 osoba osoba, te ostvariti povećanje prihoda od prodaje i izvoza.


Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva i uporabe IKT rješenja u djelatnosti Gradnja stambenih i nestambenih zgrada.

Svrha projekta je povećati produktivnost tvrtke i optimizirati poslovne procese putem integriranja IKT sustava i dodatnog usavršavanja djelatnika.

Ukupna vrijednost projekta: 1.089.300,00 kuna

EU sufinanciranje projekta: 725.424,00 kuna

Razdoblje provedbe projekta je od 01.02.2017. do 01.02.2018. godine.


AKTIVNOSTI PROJEKTA:

  1. Nabava i umrežavanje IK opreme

IKT oprema, osnovna programska rješenja, programska rješenja za crtanje pomoću računala i planiranje

Telefonska centrala

2. Uvođenje specijaliziranih IKT rješenja

Uvođenje novog ERP programskog rješenja – specijalizirani software

3. Osposobljavanje zaposlenika za rad u novim IKT rješenjima

Edukacija korištenje ERP programskog riješenja

Edukacija za programska rješenja za crtanje pomoću računala

Edukacija za programska rješenja za planiranje pomoću računala

4. Promidžba i vidljivost

Tiskanje letaka o projektu

Objava članka u lokalnim novinama

Objava TV reportaže

5.  Upravljanje projektom i administracija

Provedba projekta

Provođenje postupka nabave

Revizija projekta


Kontakt osoba:

Voditelj projekta:

Irena Katalinić, dipl.oec.

MOB: +385 99/ 216-7921
TEL: +385 35/ 405-403
FAX: +385 35/ 405-415


Više informacija o EU fondovima potražite na:

http://www.strukturnifondovi.hr/

http://www.mingo.hr/

http://www.hamagbicro.hr/