Sanacija Mosta slobode

Radovi na sanaciji Mosta slobode,  jednog od najvažnijih cestovnih poveznica između Novog Zagreba i ostatka grada, započeli su 16. ožujka 2019. i trajali devet mjeseci uz posebnu, privremenu regulaciju prometa kojom je  pješacima i biciklistima bilo zabranjeno kretanje u zoni radova dok se automobilski promet odvijao u četiri sužene trake.

Most slobode pušten je u promet 1959. godine i do sada nije saniran. Sanacijom mosta obuhvaćena je kompletna rekonstrukcija svih elemenata pješačkih, biciklističkih staza i pristupnih vijadukata, otklonjen je dotrajali asfaltni zastor i zamijenjen je visokootpornim betonom, zamijenjeni su stari rubnjaci s granitnom galanterijom, riješen je sustav oborinske odvodnje, uređeni su platoi i ugrađena je hidroizolacija na kolničkim spojevima. Dužina ukupnog zahvata, uključujući obje strane mosta, iznosi oko dva kilometra.

Ovim, još jednim uspješno završenim projektom samo smo dodatno potvrdili svoj status kao jedna od liderskih kompanija na području sanacija i rekonstrukcija betonskih konstrukcija.

INVESTITOR: Grad Zagreb